Kontakta oss

FAQ

Betalning

Vilka betalningsmetoder erbjuder ni?

Vi har två olika typer av betalningar som du kan välja mellan:

  • Kreditkort(VISA, Mastercard etc.)
  • Paypal

Om din betalning inte har bearbetats, rekommenderar vi dig att prova igen från en annan enhet och/eller webbläsare en timme eller två senare.

Frakt och spårning av ditt paket

Kan jag spåra mitt paket?

Om du har skapat en användare när du gjorde din beställning kan du spåra din beställning via ditt konto. Om du inte har skapat en användare får du ett spårningsnummer i leveransbekräftelsen.

Hur ändrar jag eller avbryter min order?

För att avbryta eller ändra din beställning, kontakta vår kundtjänst på hello@grandfrank.com. Vi kommer att göra vårt allra bästa för att hjälpa dig, men vi kan inte garantera att vi kommer att göra det innan den första ordern har skickats.

Leverans och returer

Hur returnerar jag min order?

Beställningar kan returneras till full återbetalning/utbyte inom 30 dagar efter mottagandet av paketet. Produkterna ska återlämnas i perfekt skick för att vi ska godkänna returen/bytet.

Ordern ska återlämnas i den ursprungliga Grand Frank lådan som du mottog den i. Om du av någon anledning inte har lådan kvar, se till att förpacka den med försiktighet. Du är ansvarig för produkterna tills de når oss, och vi kommer inte att utföra återbetalning/byte av de beställningar som inte når oss i perfekt skick.

Returnera ditt paket till adressen nedan. Se till att inkludera returbilagan med ditt ordernummer och hur du vill att vi ska hantera din retur (återbetalning, byte etc).

Grand Frank AB

Box 22545, 104 22 Stockholm

Har ni mottagit min retur?

Så snart vi har hanterat och processat din retur, kommer vi att informera dig via e-post. Om du har begärt och beviljats en återbetalning, kommer pengarna att vara tillbaka på ditt konto 5-7 arbetsdagar efter att vi har behandlat returen. Om du inte har fått ett e-postmeddelande inom 3 veckor efter att du har skickat din retur, vänligen kontakta vår kundtjänst med ditt ordernummer och eventuell spårningsinformation.

Jag har fått fel produkt. Hur går jag tillväga?

Grand Frank är ansvariga för att rätt produkter skickas och att ordern inte innehåller några defekta produkter. Om du får en order som är felaktig eller som har defekter, vänligen kontakta vår kundtjänst och bifoga bilder av problemet, inklusive orderbekräftelse. Vår kundsupport kommer att försöka lösa problemet så fort som möjligt, och de uppskattar all information de kan få gällande problemet.

Samarbeten/Återförsäljare

Hur blir jag en ambassadör för Grand Frank?

Vi älskar att samarbeta med människor som har ett genuint intresse för mode och vi är alltid intresserade av nya samarbeten. Skicka iväg ett e-postmeddelande till hello@grandfrank.com och berätta om dig själv och vilka plattformar du använder, så återkommer vi till dig så fort vi får möjlighet.

Hur blir jag återförsäljare av Grand Frank?

Om du är inköpare och/eller butiksägare och vill sälja våra produkter, kontakta signe@grandfrank.com. Vi är mycket strikta med valet av återförsäljare då våra kunder inte ska kunna se, känna eller lukta någon skillnad när det gäller kundservice och erfarenhet när de handlar från vår webbplats eller från din butik.

Kundtjänst

Email
Använd formuläret nedan eller maila hello@grandfrank.com
Telefon
08-121 479 40

Du når oss veckodagar mellan 09.00-18.00